Minden, amit a rákról tudni kell

Egy ígéret a rákkutatásban!

A Nottinghami egyetemről Dr. Cornelia de Moor és csapata irányított egy kutatást, melyet a Journal of Biological Chemistry publikált. Ez a kutatás egy cordycepin nevű molekulát tanulmányozott, melyet egy Cordyceps-nek nevezett gombából vonnak ki eredetileg, és amelyet jelenleg termesztenek is. Dr. De Moort idézve: „ a felfedezésünk lehetőséget nyit számos onkológiai betegség tanulmányozására, melyek kezelhetőek lennének a cordycepinnel.”

A rák

A Cordyceps egyik legfelvillanyozóbb tulajdonsága az a képesség, hogy rákellenes gyógyszerként működhet. A Cordyceps-t jelenleg egyre növekvő számú egészségügyi dolgozó ajánlja és alkalmazza kemoterápia, sugárkezelés és hagyományos daganatellenes kezelések támogatására. Nemcsak a tumorsejtek elburjánzását gátolja, hanem néhány esetben bizonyos fajta tumorokat meg is szüntet; de egyben olyan eszköz is, mellyel fenntartható az immunrendszer és általában véve a szervezet erős és élettel teli állapota kemoterápia és sugárkezelés alatt, melyeknek általában pusztító hatásaik vannak (Nakamura et al 2003). Az immunrendszerre gyakorolt hatásai segítenek a szervezetnek hatékonyan kezelni az immunforrásokat, amikor egy tumoros megbetegedés miatt stressznek van kitéve (Shin et al 2003), lehetővé tenni, hogy felismerje a betegséget, megszüntesse azt és megelőzze, hogy kóros elváltozás történjen helyi és periférikus szinten. (Koh et al 2002).

Rákellenes hatás

A Cordyceps-ből kivont CI-P és CI-A poliszacharidok részének 1-től 10 mg/kg-ig történő napi alkalmazása rákellenes tevékenységet mutatott szarkómás (180) egerekben. Egy lúgban oldódó, CI-P-nek nevezett poliszacharid töredék, mely egy tősarjakat hozó Cordycepin fajtából származik, figyelemre méltó eredményeket hozott szarkómás (180) egereknél, amikor 10mg/kg dózist kaptak naponta (Mizuno 1999). Egy - a triflaáruló gombából kivont - CO-I poliszacharid és a CO-N glycosaminoglycan töredékekre vonatkozó tanulmányban késleltették a szarkóma 180 növekedését folyadékgyülemmel a hasüregben. Immunválasz erősödését is megfigyelték (Ohmori 1998, 1999). Egy párhuzamos tanulmányban, mely szintén a triflaáruló gomba CO-N töredékével kapcsolatos, és amely egy laboratóriumi modell a tanulmányozott összetevők rákellenes hatásairól tartós tumorokkal szemben, megerősítették a szarkóma 180 sejtvonalával szembeni hatékonyságát. Egyetlen 0,5 mg/kg dózisú injekció intraperitoneális szinten az egerekben 98,7%-al gátolta a tumor növekedését (Ohmori et al 1986). Mindez csaknem teljes tumor növekedés gátlást jelent, és új lehetséges távlatokat nyit egy rákellenes gyógyszer fejlesztésében és kezelésének módjaiban.

Sok gombából kivont poliszacharid és glikoprotein fejt ki rákellenes immunerősítő hatást az előbb leírt módon (Wasser, 2002). Úgy tartják, hogy a hatásmechanizmusoknak ez csak egy része, amik a Cordyceps tevékenységét jellemzik. A Cordyceps-ből nyert többszörös poliszacharidok között a B-glükánok azoknak a polimereknek az osztályai, melyek leginkább erősíthetik az immunrendszer működését. Ezek a poliszacharidok növelik a specifikus citokinek, az interferonok és az MP sejtek részéről az antitestek termelődését. Az immunrendszer specifikus sejtjeinek specifikus receptorain elhelyezkedő poliszacharid kötés váltja ki az immunrendszer aktiválódását, e sejtek között megtalálható a C3 komplement receptor, a TLR-ek (Toll Like Receptors) stb., melyek a sejtek közötti kommunikációban is részt vesznek és mintegy hírnökökként is viselkedhetnek.

Számos, Kínában és Japánban vezetett klinikai tanulmány hozott ígéretes eredményt olyan tumoros megbetegedésekkel kapcsolatban, melyeket Cordyceps-el kezeltek (Wang et al 2001). Egy tanulmányban 50 tüdőrákos beteget kezeltek napi 6 gramm Cordyceps-el kemoterápiát alkalmazva egyedejűleg, és úgy találták, hogy a tumorsejtek kiterjedése 46%-al csökkent a vizsgált pácienseknél. Egy kísérletben, különböző ráktípusok által megtámadott betegeket vizsgáltak és nyilvánvalóvá vált, hogy napi 6 gramm Cordyceps 2 hónapig tartó alkalmazása mellett lényegesen javult a tünettan a páciensek nagy részénél, a fehérvérsejtek száma növekedett és csökkent a rákos sejtek száma megközelítőleg a páciensek felénél.A legfontosabb dolog, amit valaha is olvashat a rák kezeléséről.

A Immun Támogató használatával szemben a hagyományos rákkezelési eredmények azt mutatják, hogy a kezelés azért hatástalanabb, mert a test nem ismeri fel a rákos sejteket és így azokat elpusztítani és felismerni sem képes. Miért? Egy átlagos emberi testben kb. 100.000 sejtmegismétlést produkál minden nap. Egyes sejtek rossz választ adnak a testben kialakuló veszélyekre. Az immunrendszer legfőbb feladata pedig ezen rossz sejtek felismerése és elpusztítása. Ha az immunrendszer nem azonosítja ezeket a rossz sejteke, vagy elmulasztja azok elpusztítását, abban az esetben alakulhat ki rák a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy a rák valójában egy immunzavarból fakadó betegség. Ha az immunrendszer tökéletesen működik a rák kialakulásának semmi esélye nincs. A rákos elváltozást a szervezetnek sejtről-sejtre kell elpusztítania. Ez az a folyamat, amely mindenkinél elfordul a születés pillanatától. De rendszerhiba sajnos néha előfordul.

A rák előfordulása, három dolgot kell elvégezni:

1. Néhány sejt replikációs a folyamat megkezdésében hibázik. Van néhány dolog, amely növeli a replikációs hibákat: kémiai, rákkeltő anyagok, néhány vírus, de talán a legfontosabb a kor. Az életkor az ami a legnagyobb probléma a sejtmegújulásban. Talán kevesebb mint 1000 sejtmegújulás történik meg a 100 millióból. Mire elérjük a 60 éves kort, már több mint 100000 sejt nem újul meg nap, mint nap. Ebből következően a rák sokkal gyakoribb a 60 évesek körében, mint a 10 éves korosztályban.

1. A másik dolog, aminek meg kell valósulnia, hogy az immunrendszer nem ismeri fel a torz sejteket kialakulásuk során. Azon a ponton, amikor kezdeti hiba történik, az immunrendszernek még viszonylag könnyű a rossz sejteket felismerni. De ha már a sejt elszabadul és osztódik a harmadik lépés következik:

2. A harmadik lépés, ami bekövetkezik, hogy az immunrendszernek nem szabad reagálnia, azért, hogy a replikáció ne folytatódjon. Legtöbbször a szervezet legyőzi a daganatot annak első pár napjában/hetében/hónapjában. De esetenként a daganat kikerüli a szervezet észlelését és növekedni kezd, egésze addig amíg elég nagy ahhoz, hogy mi magunk is észrevegyük és orvoshoz forduljunk.
A ponton, ahol a daganat elég nagy ahhoz, hogy észlelni lehet igen hosszú időnek, akár 10 évnek is el kell telnie. De mire elég nagy, ahhoz, hogy felismerhető legyen, már több százmillió sejtből áll. Ezen a ponton az immunrendszernek már igencsak bonyolult a hatékony védekezés a tumor ellen. Amerikában a rákkezelés lényege, egyik oldalon a rákos sejtek kivágása, égetése, mérgezése, míg a másik oldalon az egészséges sejtek támogatása. A sebészet, a kemoterápia, sugárkezelés módszerének választása a legjobb mód, ami jelenleg létezik. Mialatt Amerikában manapság ez az elérhető kezelési lehetőség, a világ több részén ehhez a standard módszerhez egyéb komponensek is tartoznak. Adjuváns immun támogatás.

. A legnagyobb osztálya a jelenleg a világban használt rákellenes gyógyszereknek, a poliszaharid immunstimulálók. Ezek azok az összetevők, amelyek az immunstimuláló hatásúak. Összekötik a felszíni receptorokat és a különböző sejteket, és azokat aktiválja. Ha felélénkíti, vagy korlátozza a sejteket, vagy ha élénkíti a termelődését azoknak a sejteknek, amelyek elősegítik az ugyn. Daganat nekrózis faktor citokin felszabadulását. A megszokott kezeléssel együtt alkalmazott immunrendszer kiegészítő terápia használatának lényege a következő:

Egyesek azt mondják, hogy könnyű megszabadulni a ráktól. Használjunk egy kést és vágjuk ki. De sajnos ezzel a rák valódi oka, amely az immunrendszer helytelen működése, nincs megszüntetve. A rossz működés első helyen felelős a rákos sejtek szaporodásáért. A kemoterápia, a sugárkezelés, vagy a rákos elváltozások eltávolítása bár mind hasznos módszerek, de végül nem megfelelőek az immunrendszer felelősei hatékonyságának növelésére. A megszokott rákkezelési módszerek alkalmazását követően a rák kiújulási arány olyan magas, hogy Amerikában az orvosok körében még a "kiújulás" szó használata is tilos. Ez azért van, mert tudjuk, hogy a rák visszatérhet a következő 5 évben. Miért? Mivel ugyanazon ok, amely lehetővé tette első körben a rák kialakulását, az összes ismert kezelés után is jelen van a szervezetben.

A legtöbb ember nem fogja megváltoztatni étkezési szokásait, éppúgy ahogy a stressz szintjét sem áthelyezni, vagy akár kevesebb kémiai anyaggal szennyezni a talajt és a vizeket. A rák elkerülésének érdekében, muszáj számos lépést megtennünk. Táplálkozzunk helyesen, ne dohányozzunk, igyunk sok tiszta vizet. Ha pedig olyan mezőgazdasági terület közelében élünk, ahol naponta növényvédő szerekkel és mérgező vegyszerekkel permeteznek, költözzünk el. Ezek csak logikus, józan lépések, amiket tehetünk, hogy csökkentsük a rák kiújulásának valószínűségét.Tumorsejtek – sérülések, melyek nem gyógyulnak

A rák, kezdeti formáját tekintve, egy olyan sebhez hasonlítható, ami nem gyógyul. A tumorsejteket olyan sérüléseknek tekinthetjük, melyek nem gyógyulnak. Úgy tűnik, hogy minden egyes átalakult sejt stresszjelzéseket küld, melyeket egy seb jelenléte vált ki, ami az immunrendszer kimerüléséhez vezet, és ami lehetővé teszi, hogy tumor alakuljon ki. Ebben az esetben egy gyulladáscsökkentő gyógyszer segíthet megelőzni vagy kivédeni a tumor növekedését; mindez azt jelenti, hogy az olyan gyulladáscsökkentő szerek, mint az aszpirin, kis mennyiségben csökkenthetnék a rák kockázatát. Nézzük meg, hogyan viselkednek a károsodott szövetek: a seb mozgósítja a fehérvérsejteket (leukociták) és egy gyulladást vált ki, hogy megsemmisítse a fertőző közeget, eltávolítsa az elhalt szöveteket és újra építse a károsodott szöveteket.

Egy zebrahalakon végzett tanulmány szerint ezt a folyamatot a tumorsejtek is kiválthatják és segíthetik. Huriston és munkatársai a Manchester-i Egyetemen egy géntechnológiai kutatást végeztek zebrahalakon, abból a célból, hogy hámsejtekhez és különféle színű fehérvérsejtekhez jussanak, amikor ultraibolyasugárzásnak vannak kitéve. Néhány zebrahalat génkezeltek, hogy rákkeltő hámsejteket nyerjenek.

A kutatók kimutatták, hogy a hámsejtek hidrogén-peroxidot választottak ki, miközben mozgósították a fehérvérsejteket, melyek segítették tumorrá alakulásukat. A vizsgált halak hidrogén-peroxid termelését megállítva a fehérvérsejtek nem mozdultak a rákkeltő sejtek irányába és a rákkeltő sejtek telepeinek száma csökkent.

Még rémisztőbb az a tény, hogy a kutatók szerint a rákkeltő sejtek közvetlen közelében lévő sejtek is termeltek hidrogén-peroxidot; ami azt sejteti, hogy maguk a tumorsejtek stimulálják ezeket a folyamatokat a szomszéd sejtekben, hogy fenntartsák a gyulladást.

 

Az Aszpirin megelőzi a rákot? Igen vagy nem?

A Societa’ Americana tudósai által, a rák ellen folytatott új tanulmány új ismeretanyaggal szolgál az aszprin lehetséges szerepével kapcsolatban, miszerint csökkentené a rákban szenvedők elhalálozásának kockázatát és közelebb visz minket egy olyan időhöz, amikor a rák megelőzésének irányelvei között szerepel az aszpirin felhasználása, mint megelőző gyógymód.Ez a kutatás, melyet a Nature Reviews Clinical Oncology-ban publikáltak, azt állítja, hogy a kezelés első 10 éve alatt a rák gyakoriságának 10%-os csökkenése is az előnyös tulajdonságok értékelésének irányába billenti a mérleget.

 

„Az előző irányelvek helyesen figyelmeztetnek, hogy középkorú egészséges emberekben a vérzés kis kockázata részben ellensúlyozza az agyvérzés és a szívinfarktus megelőzésének jótékony hatását, de a különféle, gyakran előforduló tumorok okozta halálesetek csökkenése mérlegelésre adhat okot sok ember számára. Peter Rothwell professzor az oxfordi egyetem neurológiai klinikájának osztályáról hozzáteszi: nem mondhatjuk teljes bizonyossággal, hogy ismeretlen problémák nem merülhetnek fel 30 évnyi aszpirin alkalmazás során, de úgy tűnik, hogy a rákos elhalálozások csökkentésében meglehetősen sok jótékony hatással bírhat.

 

A jelenlegi beszámoló, amely Michael J. Thun, a Rákellenes Amerikai Társaság (American Cancer Society) kutatója irányításával készült, azt mondja, hogy a célanalízisek mostanában publikált randomizált eredményei megmutatták, melyet az érrendszeri megbetegedések megelőzése céljából folytattak aszpirinnel történő mindennapos kezelés mellett, hogy az aszpirin napi 75 mg alkalmazása mellett, vagy azon felül, csökkenthetné a tumorok globális gyakoriságát és általában véve a rák miatti elhalálozást. Elsődlegesen megelőzés céljából végzett hat tanulmányból derült ki, hogy kis adag napi aszpirin alkalmazás mellett kb. 20%-al csökkent a rák globális gyakorisága a beavatkozás elkezdése után 3-5 évvel, és 30%-al csökkent a randomizálást követő 5 év után. Az észlelt jótékony hatás nem nőtt, ha naponta több mint 75-100 mg aszpirint alkalmaztak. Ezek a célanalízisek különösképpen kizárják a Centrum a nők egészségéért (Womens Health Research – WHS) eredményeit, mely egy terjedelmes tíz évig tartó kutatás tanulmánya napi 100 mg aszpirin alkalmazás mellett, mely semmiféle csökkenést nem mutatott a rákos esetek gyakoriságával, vagy a halálesetek százalékos arányaival kapcsolatban.

 

Immune Assist - Critical care formula

Immune Assist 247 - Advanced Beta-Glucan Therapy

Performax Forte - Ultimate Sports Nutrition

Pure Red Reishi Capsules - Aloha Medicinalis EU Certified Organic ingredients

Clotinase Forte - Supports Healthy Circulation

Agaricus blazei

Comparsion Cordyceps

Rólunk

A My-immunity.com nonprofit oldal, célja, hogy tudományos információkat nyújtson az immunrendszer működésével kapcsolatban, illetve arról, hogyan kapcsolódik össze az immunrendszer testünk egyéb szabályozó rendszereivel. Míg az időbeli öregedést nem tudjuk befolyásolni, addig azért biológiai korunkat ellenőrzés alatt tarthatjuk, abból a célból, hogy meg tudjuk hosszabbítani életünket és hogy betegségek nélkül éljünk; ezért fontos megérteni, hogyan előzzük meg és hogyan módosítsuk az öregedés és a betegség hatásait. Ezen weboldal alapítójának, egy sebészorvosnak személyes érdeklődése nyomán jött létre, aki megpróbálta megérteni, hogyan és miért változhat az immunválasz az emberben a kor előrehaladtával és mit tehet az ember, hogy megelőzze illetve visszaállítsa az immunrendszer normális működését egy egészséges, hosszú életet biztosítva, ami csak akkor lehetséges, ha nincsenek kóros elváltozások a testben. Az oldalon biológiai választ módosító termékek is szerepelnek, mivel úgy tartják, hogy nekünk vannak világszínvonalon, az immunrendszerre ható legjobb minőségű termékeink. A mi célunk csupán az, hogy megerősítsük az Önök szervezetét és hasznos információkat nyújtsunk ahhoz, hogy a legjobb tudatos döntést hozzák.

Felelősség korlátozás

Tekintettel arra, hogy a termékek hogyan alkalmazhatók más országokban, illetve az amerikai FDA szabályozása alatt közölt bármiféle tény az Aloha Medicinals termékeivel kapcsolatban, meg kell jegyeznünk, hogy a gyártónak törvényellenes orvosi nyilatkozatokat közzétenni étrendkiegészítőkkel kapcsolatban. A weboldalunkon és az üzleteinkben található termékek közül önmagában egyetlen termék sem célozza betegségek kezelését. Az Aloha Medicinals által nyújtott információk tájékoztató jellegűek, az FDA nem bírálta el azokat. A termékek nem betegségek kezelésére, gyógyítására, vagy megelőzésre készültek. Alkalmazásuk előtt mindenképpen orvosi tanács szükséges. Szoptatás, terhesség, illetve teherbe esés előtt feltétlenül orvosi konzultációra van szükség bármely étrendkiegészítőt választ is.