Az orvosi gombák

A gombák megnevezés alatt a "Chang and Miles" (1992) által leírt meghatározást értjük, amely szerint a "macrofungus egy olyan szabad szemmel is jól látható, kézzel jól szedhető termőtest, amely lehet akár hypogeous és epiglous is." Jelenleg a becslések szerint a Földön élő 140000 termőtestnek csak a 10%-a, azaz 14000 megnevezett faj ismert. A gombák egy hatalmas és mégis kiaknázatlan forrása az új gyógyszerészeti termékeknek. Mivel a termőtestek tumor ellenes poliszaharidok és immunstimuláló tulajdonságok korlátlan forrásával rendelkeznek, amelyek a legfontosabbak modern gyógyszerek számára. Ha nem is mindegyik, de sok Basidiomcyt termőtest biologiailag aktív poliszaharidot tartalmaz. Gomba poliszaharidokról szóló adatokat gyűjtöttek 651 fajból és további 182 magasabb Hetero,-és Homobasidiomycetes nemzettségből. Ezek a poliszaharidok különböző kémiai összetételűek, a csoport legnagyobb részét a B-glukánok teszik ki, a B1-3 glukánok a fő lánchoz csatlakoznak és a B1-6 csoportra van szükségük a daganatellenes hatás kifejtésére. A magas molekurális súlyú glukánok hatásosabbak, mint az alacsonyabb molekulasúlyúak. A vegyi módosítás indítja be a poliszaharidok tumor ellenes hatását és a klinikai tulajdonságát (javarészt az oldhatóságot ösztönzi).

A gomba szaharidok immunstimuláló és tumor ellenes hatása:

• a gombák és azok származékainak szedése megelőzi az oncogenezis kialakulását
• közvetlen tumor ellenes hatás kifejtése az allogén és synegén tumorok ellen
• kemoterápiával kombinálva immunpotenciáló hatás kifejtése az áttétek ellen
• áttétek megelőzése

a gombák megelőző hatására nagyon jó példa egy japán kísérlet, amelyben kísérleti egereket használtak. Az egerek egyik csoportját rendes eledellel táplálták, míg a másik csoport étrendjébe 5% szárított H. marmoreus termőtestet építettek be. Az egerek mindegyikét beoltották erős rákkeltő metil- cholanthrene-el és karcinogenezissel. A 76 hetes kísérlet végére a 36 kísérleti egérből 21 testében fejlődött tumor, míg a 36 H.marmoreus-sal etetett csoportból csupán 3nál találtak rákos daganatot. a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az ehető gombák rák megelőző hatása az immun potencializáláson keresztü történik. (Ikekava 2001).

Kutatók kimutatták, hogy azon mezőgazdasági termelők, akik fő tevékenységi körébe tartozik az,- egyik Japánban jól ismert gombafaj- a Flamulina velutipa termelése, azok körében észrevehetően alacsonyabb a rák miatti elhalálozások száma az átlagos lakosságéhoz képest. (Ikekava 1995, 2001) Egy másik hasonló megfigyelés kiterjedt tanulmányt és az Agaricus blazei gombafaj népszerűségét vonta maga után.

A gomba poliszaharidok daganat megelőző és immunmoduláló működése:


A gombaszaharidok rákmegelőző hatásukat leginkább a gazda szervezet immunfelelősének aktiválásával indítják be. ezeket az anyagokat biológiai válaszmódosító anyagokként tartják számon (BRMs;Wasser and Weis 1999.) Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy:
• segítenek a szervezetnek a különféle környezeti és biológiai stressz elleni védekezésben
• nem okoznak kárt és nem okoznak a szervezet számára további stresszt
• természetes hatást gyakorolnak a szervezetre, támogatva ezzel a test fő rendszereit, mint pl.: az ideg,- immun rendszert éppúgy mint a test szabályozó funkcióját (Brekham 1980)
• A gombaszaharidok immunmoduláló profilaktikus hatása különösen értékes, enyhe nem támadó fajta gyógymód, illetve nagyon hatásos az áttétek megelőzésében.

• A gombapoliszaharidok nem közvetlen a rákos sejtet támadják, tumor ellenes hatásukat a gazdaszervezetben különböző immunválaszokat aktiválnak. Számos kísérlet igazolja, hogyan veszít a poliszaharidok tumor ellenes hatásukból olyankor, amikor pl.: kísérleti egereknek anti-limfocita szérumot adagoltak. (Ooi and Liu 1999.) Ilyen kísérletek feltételezik, hogy a poliszaharidok anti tumor hatásuk ösztönzik az ép T-sejteket és azt, hogy a tevékenység a csecsemőmirigy függő immunmechanizmussal kötődik össze. Tehát a makrofág szerek, mint pl.: karragén, a letinan és más poliszaharid tumor ellenes hatását gátolja.

• A gomba eredetű glükán és poliszaharidpeptidek immunmodulátorként hathatnak. Ezen összetételek növelésének képessége vagy az immunválaszok elnyomása több tényezőtől függ, köztük az adagolástól, az alkalmazás módjától, az alkalmazás ütemezésétől, a hatásmehanizmustól, vagy a hatás helyszínétől. Számos gomba vegyület bizonyítottan potentálja az ösztönös (nem specifikus) és szerzett (specikfikus) immunválaszokat és számos olyan immunsejtet aktivál, amelyek a homeosztázis fenntartásáért fontosak, mint pl.: a befogadó sejtek (citotikus makrofágok, monociták, neutrofilek, a természetes ölősejtek, dendritikus sejtek) és a kémiai hírvivő anyagok (citokinek, interleukin, interferon, kolónia stimuláló faktorok). Tekinthetjük őket multi-citokin indukálónak, amelyek képesek a különböző immunmoduláló citokinek és citokin receptorok gén kifejezésére. A limfociták atitest termelést (B-sejtek) szabályozó és a sejt-mediált (T-sejtek) citotoxicitást is ösztönzik.

Megelőzés


Rákkutatás az Egyesült Királyságban: "Az emberi epidemológiai vizsgálatok Japánban és Brazilíában határozottan arra utalnak, hogy bizonyos orvosi gombák rendszeres fogyasztása jelentősen csökkentik a rák előfordulási szintjét." És "egyre több a rákmegelőző hatás, tumor ellenes tevékenység és az áttétek korlátozásának bizonyítéka azon a kísérleti állatok esetében, amelyeket rendszeresen orvosi gombával etetnek. Orvosi gomba kivonat használata hasznos az életminőség javítására, a fáradtság, étvágycsökkenés, csontvelőszupresszió, illetve az opportunista fertőzések, mint a sugár,- és kemoterápia kezelések mellékhatásainak enyhítésére. "Bebizonyosodott, hogy e vegyületek kezelés ideje alatt történő szedése teljesen biztonságos és jelentősen csökkenti a sugár,- és kemoterápia mellékhatásait. Ezek az eredmények éles ellentétben állnak a dokumentált mellékhatásokkal összehasonlítva a legtöbb kemoterápiás mellékhatásokkal, valamint a kisebb mértékű egyes immunterápiával, amelyek kimutatták, hogy okozhat lázat, hidegrázást, bőrkiütést, ödémát, ízületi fájdalmat, alacsony vérnyomást, pangásos szívelégtelenséget, vagy központi idegrendszeri toxicitást." a U.S. Nemzetközi Rák Intézet az orvosi gombák számos vegyületét tumor ellenes szernek minősítette. Miért használjunk gomba keveréket?

Kutatók hiszik, hogy az immunrendszer válaszainak maximalizálására a gombapoliszaharidok a legjobbak. Ezek a poliszaharidok növelik a gyilkoló T, -és NK (természetes gyilkoló) limfociták számát és hatását. Az orvosi gomba fajták kombinálása több ingert küld az immunrendszer felé, hogy aktivizálja a szervezet természetes védekező rendszerét.
Miért fontosak az organikusan termesztett gombák?
A gombák képesek a nehézfémeket koncentrálni, különösen, ha közelükben ipari terület van, ahol a levegőben lévő szennyezőanyagot és ahol víz vehető fel a talajból.

Immune Assist - Critical care formula

Immune Assist 247 - Advanced Beta-Glucan Therapy

Performax Forte - Ultimate Sports Nutrition

Pure Red Reishi Capsules - Aloha Medicinalis EU Certified Organic ingredients

Clotinase Forte - Supports Healthy Circulation

Agaricus blazei

Comparsion Cordyceps

Rólunk

A My-immunity.com nonprofit oldal, célja, hogy tudományos információkat nyújtson az immunrendszer működésével kapcsolatban, illetve arról, hogyan kapcsolódik össze az immunrendszer testünk egyéb szabályozó rendszereivel. Míg az időbeli öregedést nem tudjuk befolyásolni, addig azért biológiai korunkat ellenőrzés alatt tarthatjuk, abból a célból, hogy meg tudjuk hosszabbítani életünket és hogy betegségek nélkül éljünk; ezért fontos megérteni, hogyan előzzük meg és hogyan módosítsuk az öregedés és a betegség hatásait. Ezen weboldal alapítójának, egy sebészorvosnak személyes érdeklődése nyomán jött létre, aki megpróbálta megérteni, hogyan és miért változhat az immunválasz az emberben a kor előrehaladtával és mit tehet az ember, hogy megelőzze illetve visszaállítsa az immunrendszer normális működését egy egészséges, hosszú életet biztosítva, ami csak akkor lehetséges, ha nincsenek kóros elváltozások a testben. Az oldalon biológiai választ módosító termékek is szerepelnek, mivel úgy tartják, hogy nekünk vannak világszínvonalon, az immunrendszerre ható legjobb minőségű termékeink. A mi célunk csupán az, hogy megerősítsük az Önök szervezetét és hasznos információkat nyújtsunk ahhoz, hogy a legjobb tudatos döntést hozzák.

Felelősség korlátozás

Tekintettel arra, hogy a termékek hogyan alkalmazhatók más országokban, illetve az amerikai FDA szabályozása alatt közölt bármiféle tény az Aloha Medicinals termékeivel kapcsolatban, meg kell jegyeznünk, hogy a gyártónak törvényellenes orvosi nyilatkozatokat közzétenni étrendkiegészítőkkel kapcsolatban. A weboldalunkon és az üzleteinkben található termékek közül önmagában egyetlen termék sem célozza betegségek kezelését. Az Aloha Medicinals által nyújtott információk tájékoztató jellegűek, az FDA nem bírálta el azokat. A termékek nem betegségek kezelésére, gyógyítására, vagy megelőzésre készültek. Alkalmazásuk előtt mindenképpen orvosi tanács szükséges. Szoptatás, terhesség, illetve teherbe esés előtt feltétlenül orvosi konzultációra van szükség bármely étrendkiegészítőt választ is.