Mik az immunrendszer részei?

Az emberi immunrendszer nagyon bonyolult, amely számos funkcionális részből tevődik össze. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan működik az immunrendszer, elengedhetetlen, hogy megismerjük a rendszer funkcionális részeit, és azok szerepét a rendszerben. Tudnunk kell, hogy mi az, ami kiváltja a védelmi reakciójukat és azt, hogy hogy megvédjék testünket azon számunkra ártalmas, különböző alattomos, ártalmas, betolakodó vírusokkal/baktériumokkal szemben.

Antitestek


Antitestek (más néven immunglobulinok és gammaglobulinok) azaz az Y-alakú fehérjék, amelyek az ugyn antigénekre, mint pl: a speciális baktériumok, vírusok vagy toxinok megjelenésére reagálnak. Ők a felelősek a fehérvérsejtek termeléséért. Az antitestek méreganyagokat képesek megkötni, így megbénítva azok vegyi hatásait, vagy jelez a szervezetnek, hogy el kell távolítani a betolakodót.
Ezeket az ellenanyagokat 5 osztályba soroljuk. Nevüket általában rövidítve használjuk. Például, Immunoglobulin A, rövidítve IgA. A következő rövidítések használjuk: IgA, IgD, IgE, IgG, i IgM.

Csontvelő:


A csontvelő feladata a friss vörös és fehérvérsejtek termelése. A vörösvérsejtek a csontvelőben teljes mértékben átalakulnak, és innen kerülnek vissza a véráramba.

Interferon


Az interferon a test egy másik fehérje típusa, amelyet a test legtöbb sejtje termel. Az interferon feladata, hogy engedje a sejtek egymásnak történő jelzését. Amikor egy sejt egy másik sejtből jövő interferont észlel, azonnal fehérjét termel, segítve ezzel a vírus replikáció megelőzését adott sejtben és egyúttal stimulálja a vírusölő sejteket.

Hormonok


Az immunrendszer számos hormont állít elő. Ezeket a hormonok limfocita néven ismertek. Egyes hormonok elnyomják az immunrendszert. Ezek a szteroidok és az adrenalin összetevője, a corticosteroid. A nyirokcsomók alapvetően olyan szűrők, amelyek a baktériumokat és másik idegen testeket ejtenek csapdába. A csomóknak van több sereg limfocitájuk, amelyek a baktériumokkal foglalkoznak. A limfociták egy fajta fehér vérsejtek, amelyek baktériumokat semmisít meg vagy semlegesíti. Amikor a nyirokcsomók megdagadnak pontosan egy ilyen fertőzés elleni "harc" zajlik a szervezetünkben. A
A Limfocita szervek tartalmazzák a csontvelőt és a csecsemőmirigyet, éppúgy, mint a nyirokcsomó, lép, mandulák és orrmandulák, a vékonybél nyirokszövetei (Peyer's -ként ismert). Körülbelül 2 van, 4 pint nyirokfolyadék van az átlagosan testünkben.

Lép


A lép tisztítja meg a vért és keresi az idegen sejteket. A lép is felkutatja azon régi vörös vérsejteket, amelyeknek cseréje szükséges. A lép egy ököl nagyságú szerv a has belső falán. A szerv két fő szövettípusa: a vörös szövet, amely kilöki/megszabadul az elhasználódott vörösvérsejtektől és a fehér szövet, amely a lymphpoid-ot tartalmazza.
Különböző része a lépben specializálódtak különféle immunsejtek. Amikor a mikroorganizmusok kap a szállító által a vérből a vörös szövetet, akkor csíphesse az immunsejtek úgynevezett makrofágok.

Csecsemőmirigy


A csecsemőmirigy a mellkasban helyezkedik el a mellcsont és a szív között. A T-sejt termeléséért felelős, továbbá fontos a T-sejt érleléséért. Fehér vérsejtek A fehérvérsejtek nagyon fontos sejtjei az emberi immunrendszernek. Ők olyan más különböző sejtek gyűjteményei, amelyek együttesen irtják ki a bacilusokat és vírusokat. Az alábbiakban olvashatók az emberi testben éppen ebben a pillanatban is "dolgozó" fehérvérsejt fajták neve, besorolása.

• Leukocita
• Lymphocyte
• Monocytes
• Granulocytes
• B-sejt
• Plazma sejt
• T-sejt
• Segítő T-sejt
• Gyilkos T-sejt
• Elnyomó T-sejt
• Természetes irtó sejt
• Neutrofilek
• Eosinophils
• Basophils
• Limfociták
• Makrofágok
Az összes fehérvérsejt leukocita néven ismert. Független, önálló sejtként élnek, úgy mozognak, mint az amőbák, a káros/veszélyes betolakodókat bekebelezéssel semmisítik meg. Legtöbbjüket a csontvelő termeli, és onnan távoznak, mint őssejtek.

A leukociták három fajtája ismert:

1. A Granulocita
amelyet 50-60%-ban az összes leukocita tartalmaz. További három fajtára bonthatjuk a Granulocytet: Neutrophils, Eosinophils and Basophils. A sejt a szemcséről kapta a nevét, mert összetételét tekintve szemcsékből áll. Ezek a szemcsék, függően a sejt fajtájától, különböző vegyi anyagokat tartalmaznak.

2. Monocita
amelyet minden leukocita hozzávetőlegesen 7%-ban tartalmaz. A monocytek végső soron makrofágok.

3. Limfociták
amelyet minden leukocita 30-40%-ban tartalmaz. A limfociták olyan fehérvérsejtek, amelyek az immunrendszer kulcs "dolgozói". Két fajtájuk van-B limfocitek (B sejtek), amelyek a csontvelőben termelődnek és T limfociták (T sejtek), amelyek a csecsemőmirigyben.

Az immunrendszer szerveinek a többsége a növekszik, fejlődik, és igénybe veszi a limfocitákat. Ezeket a szerveket hívják limfocid szerveknek. A limfociták, új idegen sejtek után kutatva, keringenek a véráramban. B a cellák arra használják az antitesteket, hogy baktériumokat célozzanak meg. A T sejtek végzik a tényleges harcot.

4. A B sejtek apró antitestek használatával működnek. Több ezer különböző B-sejt kering a véráramban, mindegyik antitestekkel felfegyverkezve a különös baktériumok ellen. De csak néhány közülük találkozik ténylegesen a különös baktériumokkal. Abban az esetben, ha találkoznak a B sejt drámaian megsokszorozódik, és azonnal kibocsájtja az antitestet. Ez a folyamat a következőképpen zajlik: amikor eg baktérium B sejttel ütközik, a B sejt megsokszorozódik, és "plazma" sejtet formál. A plazma sejt antitestet állít elő, hogy megtámadja a baktériumot. Az antitestek rázárulnak a baktériumra, megkönnyítve ezzel, hogy a azokat a fagocidok bekebelezhessék. Egyes B sejtek folytatják a sokszorozódást a baktérium elpusztítása után is, azért, hogy ha a baktérium visszatér, az antitestek készen álljanak az elpusztítására.

5. A T sejt egy kicsit másképpen működik. Ennek az az oka, hogy sok baktérium, mint pl.: a vírusok vagy az élősködők a sejtek belsejében bújnak meg. A T sejtek feladata ezen sejtek azonnali megsemmisítése. A T sejtnek két fajtája van: a "gyilkos/pusztító" és a "segítő" sejtek. A "segítő" sejtek azok, amelyek beazonosítják a megtámadott sejteket, feladatuk az azonnali riasztás. A "gyilkos" T sejtek feladata a megtámadott sejtekbe történő behatolás és azok megsemmisítése.

Ez azért történik, mert egy megtámadott sejt rendellenes fehérjéket szed fel a felszínére. Amikor a "segítő" T sejt rendellenes fehérjékkel találkoznak, limfocitának nevezett vegyi anyagot bocsát ki magából, jelzést küldve ezzel a "gyilkos" T sejtnek, hogy azonnal sokszorozódjon. A "gyilkos" T sejtek kebelezik be és pusztítják el az abnormális sejteket, amelyekkel találkoznak.

Ez az emberi test immunrendszerének működése-röviden.

Immune Assist - Critical care formula

Immune Assist 247 - Advanced Beta-Glucan Therapy

Performax Forte - Ultimate Sports Nutrition

Pure Red Reishi Capsules - Aloha Medicinalis EU Certified Organic ingredients

Clotinase Forte - Supports Healthy Circulation

Agaricus blazei

Comparsion Cordyceps

Rólunk

A My-immunity.com nonprofit oldal, célja, hogy tudományos információkat nyújtson az immunrendszer működésével kapcsolatban, illetve arról, hogyan kapcsolódik össze az immunrendszer testünk egyéb szabályozó rendszereivel. Míg az időbeli öregedést nem tudjuk befolyásolni, addig azért biológiai korunkat ellenőrzés alatt tarthatjuk, abból a célból, hogy meg tudjuk hosszabbítani életünket és hogy betegségek nélkül éljünk; ezért fontos megérteni, hogyan előzzük meg és hogyan módosítsuk az öregedés és a betegség hatásait. Ezen weboldal alapítójának, egy sebészorvosnak személyes érdeklődése nyomán jött létre, aki megpróbálta megérteni, hogyan és miért változhat az immunválasz az emberben a kor előrehaladtával és mit tehet az ember, hogy megelőzze illetve visszaállítsa az immunrendszer normális működését egy egészséges, hosszú életet biztosítva, ami csak akkor lehetséges, ha nincsenek kóros elváltozások a testben. Az oldalon biológiai választ módosító termékek is szerepelnek, mivel úgy tartják, hogy nekünk vannak világszínvonalon, az immunrendszerre ható legjobb minőségű termékeink. A mi célunk csupán az, hogy megerősítsük az Önök szervezetét és hasznos információkat nyújtsunk ahhoz, hogy a legjobb tudatos döntést hozzák.

Felelősség korlátozás

Tekintettel arra, hogy a termékek hogyan alkalmazhatók más országokban, illetve az amerikai FDA szabályozása alatt közölt bármiféle tény az Aloha Medicinals termékeivel kapcsolatban, meg kell jegyeznünk, hogy a gyártónak törvényellenes orvosi nyilatkozatokat közzétenni étrendkiegészítőkkel kapcsolatban. A weboldalunkon és az üzleteinkben található termékek közül önmagában egyetlen termék sem célozza betegségek kezelését. Az Aloha Medicinals által nyújtott információk tájékoztató jellegűek, az FDA nem bírálta el azokat. A termékek nem betegségek kezelésére, gyógyítására, vagy megelőzésre készültek. Alkalmazásuk előtt mindenképpen orvosi tanács szükséges. Szoptatás, terhesség, illetve teherbe esés előtt feltétlenül orvosi konzultációra van szükség bármely étrendkiegészítőt választ is.