Cordyceps

Az arizonai Tucson városában lévő Biomolekula Intézmény kémikusai által nemrég befejezett tesztek meglepő újdonságokat fedtek fel.
Az Aloha Medicinals állítja elő az elfogadott Cordycept, amely négyszer több nukleozidot tartalmaz, és ötször több aktív összetevőt, mint a vadonból begyűjtött fajta! Mind a vadonból begyűjtött Cordycept mind pedig a termesztett Cordycept meglepő újdonságot fedtek fel. Már az első laboratóriumi körülmények között termesztett Cordycept tesztelésekor kiderült, hogy hatékonyságát tekintve ötször meghaladja a természetes körülmények között élő Cordycept erejét. A magas Himalájában élő, páratlan hatóerővel rendelkező orvosi gombát, a Cordycept hatóanyagot Kínában közel 2000 éve ismerik és használják.

Amióta ennek a gomba fajnak a természetes élőhelye csak Tibet és Nepál magas hegyeinek egy kis területére korlátozódott, ezért árát tekintve a világkereskedelemben mindig is a legdrágább gyógyhatású nyersanyagnak számított. A hatóanyag forgalmi ára nagykereskedelmi szinten Kínában meghaladja az 5000 $ / kg-ot, és folyamatosan percről percre nő. Közel három évvel ezelőtt Nepál korlátozta a vadonban élő Cordyceps begyűjtését, aminek következtében egy általános hiány volt a piacokon, az egész világon.

A hawaii egészségügyi kiegészítőket gyártó Aloha Medicinals intézet kutatói/tudósai fedezték fel a ilyen egyedi árucikkek potenciálját és 5 évvel ezelőtt elkezdték tenyészteni a Cordycept-et. A tudósok rájöttek, hogy a természetes élőhely körülményeinek megduplázásával képesek lehetnek egy olyan laboratóriumi körülmények között termesztett Cordyceptet előállítani, amely ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a természetből begyűjtött Cordycept.

A Corycept természetes élőhelyére a magaslati hideg és ritka levegő a jellemző, ezért a tudósok egy speciálisan megtervezett fagyasztó tartályban, alacsony oxigén szinten kísérleteztek a Cordycept tenyésztését. Ez a termesztési mód pont az ellentéte a többi gombafaj tenyésztésének. Meleg és nedves környezet alkalmas a többi gombafaj termesztésére. Más kutatókkal szemben, akik pusztán 4 vagy 5 napig növesztették Cordycept gombájukat, az Aloha Medicinals tudósai közel 6 hónapig hagyták a csomókat növekedni. Úgy tűnik, hogy erőfeszítéseik és a hosszabb növekedési idő meghozta a sikert. A termék ma már hivatalos!

Az Aloha Medicinals Intézmény által gyártott Cordycept-et a kaliforniai Santa Cruz létesaítmény függetlenül tesztelte, a teszt kimutatta, hogy a tenyésztett Cordycept hatóanyaga erősebb, mint a természetben megtalálható, így ez a legerősebb hatóanyagú nyersanyag a világon.

A kémiai vizsgálatok során, amelyeket a vezető Biomolecule teszt laborban végeztek, a legmodernebb analitikai módszerek használták fel. Nagy teljesítményű folyadék-kromatográfiát és tömegspektrométert (HPLC / MS) használtak, amely ugyanaz a módszer, amit vizeletmintákban használtak a gyógyszerek kimutatására. Képes felismerni a bevett gyógyszerek részecske milliárdjainak összetevőit a legalsóbb szintig, ez a legérzékenyebb és legpontosabb elemzési módszer, amely ma elérhető. "Boldogok lettünk volna, ha láthattuk volna, hogy az általunk termesztett hatóanyag, akár a vadonban élő Cordycept hatóanyag szintjének a felét eléri", mondta Dr. John Holliday, az Aloha Mecinals Intézet kutatási igazgatója. "De, amivel szembesülhettünk, az, hogy egy olyan Coryceptet sikerült kikísérleteznünk, amely ötször több hatóanyagot tartalmaz, mint a vadonból begyűjtött minták, amiken kísérleteztünk. Újra összehasonlítottuk 15 más mintával, beleértve a legmagasabb minőségű vadonból begyűjtött és az összes É-Amerikában termesztett Cordycepttel valamint egyúttal Kína összes piacvezető gyógyszerével.

Dr Holliday elmagyarázta, hogy elérhetők vényköteles Cordycept gyógyszerek a kínai gyógyszertárakban, mint a drogként jellemzett Jin Shui Bao néven ismert termék.Doktor Holliday ténylegesen tanult annál a kínai cégnél, amelyik a Jin Shiu Bao terméket gyártja. Ez az a hely, ahol megszerezte eredeti kiindulási anyagot, ahhoz, hogy a Cordycept tenyészthető legyen Amerikában. Még mindig rendszeresen végez munkát a kínai kormány számára a Cordyceps termesztésének témájában. Aloha medicinals É-Amerika legnagyobb Cordycept tenyésztője és jelenleg az egyetlen Kínát ellátó intézmény.

Szeretné megrendelni a terméket?   Tovább a webshopra >>

 

ATP – az életenergia molekulája

Az energia lényegében a Naptól érkezik, de az ember nem képes az energiát úgy hasznosítani, hogy át tudja alakítani energiává, ami lehetővé teszi az anyagcsere folyamatok működését. Ezen okok miatt függünk a fotoszintézistől, hogy a napenergiát át tudjuk alakítani kémiai raktárrá (szénhidrátok formájában). A katabolizmus során a szénhidrátok átalakulnak ATP-nek nevezett energia molekulákká. Az ATP mindenféle életforma fő energia formája. Úgy becsülik, hogy az ATP szolgáltatja a szervezetnek az összes sejtenergia 95%-át. Azonnal világossá válik tehát, hogy az ATP-t folyamatosan szintetizálni kell, méghozzá magas hatásfokon, hogy a szervezet hozzájusson ahhoz az energiamennyiséghez, amire szüksége van. Nem annyira meglepő tehát az a felfedezés, hogy amikor megszakad a tápanyagellátás, ami hozzájárul az energetikai szintézishez (pl. oxigén és tápanyagok) pl. egy szívinfarktus vagy egy agyvérzés folyamán, egy ’zuhanó’ reakció indul be, ami a szabadgyökök számát megemeli és ezzel hozzájárul a károk növekedéséhez. Friss tanulmányok kimutatták, hogy a neuronsejtek pusztulásának alapjául meglehet, hogy éppen az ATP szint megváltozása szolgál.

A kutatók egyre inkább elfogadják azt az elméletet, hogy az öregedés mitokondriális szinten kezdődik, ahol az ATP sejt termelődik. Nem csoda, hogy a Cordyceps egy pillantás alatt híres lett amikor 1993-ban 9 világrekordot döntött meg a Kínai Nemzeti Játékokon. A Cordyceps számos jellemzője közül az egyik, hogy az ATP termelését 30%-al, az oxigénfelhasználás képességét 40%-al növeli.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a leghatásosabb és egyben a világ legdrágább gyógyszere (1 kg = 40.000 dollár), a Cordyceps sinensis, képes stimulálni vagy visszaszorítani, tehát megváltoztatni az immunrendszert, mind in vitro, mind in vivo és lassítani az öregedést; ezen felül antibakteriális, vírusölő és gyulladáscsökkentő, antiallergén, valamint hypoglikémiás hatású, javítja a libidót és növeli a fizikai erőt és a teljesítményt. Jóllehet a kutatás fő célja a gyógygombák és daganatellenes hatásuk volt, különösen nagyra becsült magas koleszterin, magas vérnyomás és cukorbetegség elleni hatásuk.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az Aloha Medicinals (Hawai) által előállított Cordyceps Olaszországba is megérkezett. Az Aloha Medicinals a Cordyceps és más gyógygombák legfontosabb gyártója a világon és a leghatékonyabb Cordyceps-t állítja elő, mely ötször hatékonyabb a természetes Cordyceps-nél. Az Egyesült Államok Integrated Biomolecule Inc. laboratóriumában végezték el a Cordyseps legfontosabb hatóanyagainak vizsgálatát.

Szeretné megrendelni a terméket?   Tovább a webshopra >>

 

A CORDYCEPIN HATÁSMECHANIZMUSA

A poliszacharidok által kiváltott és jól ismert immunmoduláns mechanizmuson felül a Cordycepinnek bizonyítottan van egy másik hatása is a rákellenes reakció kifejtésekor. Ez utóbbi mechanizmusnak köze van néhány megváltozott jellegű, nukleozid vegyületekből álló struktúrákhoz, melyek között a cordycepin is szerepel (3’ deoxyadenozin). Egy, szinte a normál dezoxiadenozinnal teljesen azonos, a DNS alapvető alkotóelemét képező molekuláról van szó, azzal a kivétellel, hogy hiányzik a ribóz 3-as pozíciójú oxigénatomja. Ugyanez az eltérés jellemző a vírusölő gyógymódoknál alkalmazott szintetikus gyógyszerekben, mint a Didanosin és a Videx. Ennek a különleges pozíciójú oxigénnek a hiánya fontos, mert a DNS szintézise közben gátolja a következő nukleozid kötését. A nukleozidban a ribóznak ez a kötése a 3-as és az 5-ös pozíció közötti részen lehetővé teszi a DNS lánc formálódását, tehát végül is egy teljes kettős hélixet.

A sejt replikációja közben az első lépés a kettős hélix megnyitása, melyet egy nukleotid beillesztése követ, lemásolva ezzel egyidőben a spirális formát a teljes lánc létrehozása céljából. Végül a két lánc összekapcsolódik, hogy kettős hélixet képezzen, melynek a szerkezeti stabilitása a láncon belüli hidrogénkötések kialakulása által biztosított. Ily módon a DNS-nek egy új molekulája szintetizálódik, amely az új génkódot fogja kialakítani, hogy egy új lánysejtet hozzon létre. A szintézis nukleozidok beillesztésével folytatódik egészen addig, amíg nem kerül beillesztésre egy cordycepin. Amikor mindez megtörténik, nem marad egyetlen oxigén sem, ami lehetővé teszi a következő nukleoziddal a kötést, így tehát a replikáció blokkolódik; ezen a ponton a sejt nem képes a replikációra és semmiféle lánysejt nem tud képződni. Az emlősök szomatikus sejtjeiben egy ilyen helyzet kialakulása csekély jelentőséggel bír, mivel olyan „helyrehozó” rendszere van, amely képes felismerni és eltávolítani ezt a megváltozott részt. A részt eltávolítják és a DNS-t helyrehozzák. A tumorsejtek viszont fejlődésük miatt elvesztették abbéli képességüket, hogy használni tudják a DNS helyreállító rendszerét, mert a mutációk felhalmozódása kedvez a tumorsejteknek abban, hogy fokozatosan fejlődjenek és alkalmazkodjanak a különböző helyzetekhez és terápiákhoz. (Ha ki tudnák javítani a hibákat, nem ráksejtek lennének.).

A baktériumok nagy részének és egyetlen vírusnak (köztük a HIV vírus) sincs DNS helyreállító rendszere. Ha a tumorsejtek replikációjának arányát tekintjük, egyértelmű, hogy ez a mechanizmus nagy jelentőségű lesz rákellenes tevékenysége folyamán. Egy emlősejtnek kb. 10 napos a felezési ideje és aztán újra termelődik miközben egy új lánysejtet képez; egy emlőrák sejt sokkal gyorsabban sokszorozódik, kb. minden húsz percben. Mindez azt jelenti, hogy a replikáció aránya akár 750-szer magasabb lehet, mint a normál sejté. Ha a cordycepin ugyanannyira mérgező lenne mindkét sejtben, akkor 750-szer gyorsabban ölne meg egy tumorsejtet mint egy normál sejt, de mivel a normál sejtnek vannak aktív helyreállító mechanizmusai, a cordycepin nem avatkozik bele a normál replikációba és a mechanizmus közvetlenül rákellenes hatást vált ki, amennyiben csak a transzformált sejtek irányítják. Ugyanez a típusú mechanizmus felelős a Cordyceps vírusölő hatásáért. Lásd a következő illusztrációt (Liu and Zheng, 1993 és mások...)

Immune Assist - Critical care formula

Immune Assist 247 - Advanced Beta-Glucan Therapy

Performax Forte - Ultimate Sports Nutrition

Pure Red Reishi Capsules - Aloha Medicinalis EU Certified Organic ingredients

Clotinase Forte - Supports Healthy Circulation

Agaricus blazei

Comparsion Cordyceps

Rólunk

A My-immunity.com nonprofit oldal, célja, hogy tudományos információkat nyújtson az immunrendszer működésével kapcsolatban, illetve arról, hogyan kapcsolódik össze az immunrendszer testünk egyéb szabályozó rendszereivel. Míg az időbeli öregedést nem tudjuk befolyásolni, addig azért biológiai korunkat ellenőrzés alatt tarthatjuk, abból a célból, hogy meg tudjuk hosszabbítani életünket és hogy betegségek nélkül éljünk; ezért fontos megérteni, hogyan előzzük meg és hogyan módosítsuk az öregedés és a betegség hatásait. Ezen weboldal alapítójának, egy sebészorvosnak személyes érdeklődése nyomán jött létre, aki megpróbálta megérteni, hogyan és miért változhat az immunválasz az emberben a kor előrehaladtával és mit tehet az ember, hogy megelőzze illetve visszaállítsa az immunrendszer normális működését egy egészséges, hosszú életet biztosítva, ami csak akkor lehetséges, ha nincsenek kóros elváltozások a testben. Az oldalon biológiai választ módosító termékek is szerepelnek, mivel úgy tartják, hogy nekünk vannak világszínvonalon, az immunrendszerre ható legjobb minőségű termékeink. A mi célunk csupán az, hogy megerősítsük az Önök szervezetét és hasznos információkat nyújtsunk ahhoz, hogy a legjobb tudatos döntést hozzák.

Felelősség korlátozás

Tekintettel arra, hogy a termékek hogyan alkalmazhatók más országokban, illetve az amerikai FDA szabályozása alatt közölt bármiféle tény az Aloha Medicinals termékeivel kapcsolatban, meg kell jegyeznünk, hogy a gyártónak törvényellenes orvosi nyilatkozatokat közzétenni étrendkiegészítőkkel kapcsolatban. A weboldalunkon és az üzleteinkben található termékek közül önmagában egyetlen termék sem célozza betegségek kezelését. Az Aloha Medicinals által nyújtott információk tájékoztató jellegűek, az FDA nem bírálta el azokat. A termékek nem betegségek kezelésére, gyógyítására, vagy megelőzésre készültek. Alkalmazásuk előtt mindenképpen orvosi tanács szükséges. Szoptatás, terhesség, illetve teherbe esés előtt feltétlenül orvosi konzultációra van szükség bármely étrendkiegészítőt választ is.